Вікенд в Сім’ї ресторанів Дмитра Борисова

Іноді здається, що в Києві ти вже був абсолютно на всіх вечірках та фестивалях, і ніщо не може вразити. Тоді варто дочитати цей текст до кінця: певні, що серед гастрономічних, музичних, арт-подій вдасться знайти те, що справді вартує твоєї уваги.

П’ятниця, 31 березня

 

Ronin Birthday Party

 

День народження (в тому числі, й день народження улюбленого закладу) - ще один привід зустрітися з друзями. На що чекати від Ronin Birthday Party? Як завжди, на шалені емоції та шалено смачну їжу. Звісно, ігристе та welcome Nikkei-сети (севіче, тостадітос, насу-місо баклажан) – для кожного гостя. Звісно, музика. Від Dislocados – найкращого сальса-бенду країни. Настрій. Відверті розмови. Плани на майбутнє. Приємна легкість буття. 

 

Час зустрічі: 31 березня (п’ятниця), 20:00

Місце зустрічі: RONIN, Зоологічна, 10

Телефон для бронювання: 068 713 1414

 

Bessarabian Cocktail Party

 

Вікенд в Бессарабія – це не тільки устриці, равлики, жаб’ячі лапки та довгі розмови. Це ще й 100 порцій Bessarabian Sour, BSRBKA Fashioned та Bodega Style за вечір. Це бессарабський даб, циганський фанк та одеський біт від DJ Binghi. Це південний сонячний настрій. Це – абсолютна свобода та 100% радість.

Тож маємо для вас добру нову традицію: по п’ятницях з 21.00 збиратися на коктейльні вечірки в бессарабській бодезі.

Час зустрічі: 31 березня (п’ятниця), 21:00

Місце зустрічі: Бессарабія, Бессарабська площа, 7

Телефон для бронювання: 098 356 8686

 

Chicken Kyiv Secret Nights

 

Секретна вечірка, яка варта check-inу. Цього тижня розпочинаємо серію Chicken Kyiv Secret Nights. Коктейлі від Артема Лебедєва та Алекса Кратени (ex-Artesian, бар №1 у світі). Бар-лабораторія, справна машина часу, інтелігентні розмови, та, звісно, вініл. П’ятниця. Вечір. Не для всіх. Але для тебе. Шукай запрошення там, де не очікуєш.

Час зустрічі: 31 березня (п’ятниця), 21:00

Місце зустрічі: Chicken Kyiv, Хрещатик, 15/4 

Телефон для бронювання: 050 405 4055

 

Субота - неділя, 1-2 квітня

 

Сніданки у великому місті

 

Барсук: Традиційні сніданки-буфет. Млинці, сирники, сезонні закуски, яйця Бенедікт з макреллю, шакшука, свіжа випічка, м'ясні спеціалітети та ігристе. Всього - більше 25 страв. Все це - за 145 гривень. Чудовий привід розпочати день трохи раніше, аби після сніданку довго гуляти містом, що вже зачекалося на весну. Початок: 9:00. Бронювання за номером: 050 386 3629

Chicken Kyiv: Сніданок в серці міста. Обирайте столик біля величезного вікна з видом на сквер, насолоджуйтесь ранковим затишком, відчувайте радість впізнавання деталей та замовляйте до чаю або кави - рійет з томленої курки / кав’яр оселедця / фермерське вершкове масло / соус на основі сиру / джем / 3 види свіжоспеченого хлібу (основа всіх сніданків в Chicken Kyiv) та, наприклад, яйця-пашот з баликом осетра, чорним осетровим кав’яром, спаржею та сирним соусом. Все це - за 98 гривень 19 копійок. Серед інших варіантів, що варто комбінувати з основою: яєчня з курячими ковбасками, гранода з йогуртом та джемом, французькі тости з карамельною помадкою. Початок: 9:00 (по буднях - з  8:00). Бронювання столиків: 050 405 4055

Бессарабія: Ідеальні сніданки на Бессарбці -  це яйця Бенедикт з копченою осетриною та чорним кав'яром, крок-мадам з беконом, бессарабським овечим сиром і яєчнею, шакшука з хумусом і м'яким сиром з паприкою, омлет з грецьким салатом, канапки зі слабосоленою фореллю, гуакомоле і зеленим салатом, йогурт з чіа і калганово-манговим соусом та свіжоспечена вершкова бріош, сирники, пшенична каша з баранячими ковбасками, печеним баклажаном, тахіною і яйцем-пашот та ще безліч страв. Сніданки стартують о 8:00. Ціна: 89 або 98 гривень (залежить від страви, яку ви обрали). До всього цього важно замовити чашку кави свіжої обсмажки або чай. Бронювання столиків: 098 356 8686

 

Київ-Оркестр-Тріо

 

Перлини українського ретро в "Останній Барикаді". Як завжди, вхід - вільний. Емоцій - безцінні. Сучасна українська гастрономія та сучасна українська міксологія варті уваги. 

Час зустрічі: 1 квітня (субота), 20:00

Місце зустрічі: Остання Барикада, Майдан Незадежності, біля Лядських воріт

Телефон для бронювання: 068 907 1991

 

Феномен свободи. Лекція Вахтанґа Кебуладзе

 

Вахтанг Кебуладзе. Доктор філософських наук, професор катедри теоретичної і практичної філософії філософського факультету Київського національного університету ім. Тараса Шевченка, доцент катедри філософії та релігієзнавства НаУКМА, співголова Українського феноменологічного товариства. На лекції будемо говорити про такі фундаментальні поняття: свобода і необхідність.
свобода і відповідальність, свобода і психічне здоров'я, свобода і щастя.

Час зустрічі: 2 квітня (неділя), 12:00

Місце зустрічі: Остання Барикада, Майдан Незадежності, біля Лядських воріт

Телефон для бронювання: 068 907 1991

Octopus-бранч в RONIN

 

Традиційний бранч в RONIN. Більше 30 страв- без обмежень. За 799 гривень з людини. Цього тижня ми акцентуємо увагу на стравах з восьминога. 
Меню: суп з восьминогом, шиїтаке, червоною цибулею, кейлом і базиліком, теплий салат з головою восьминога, копченою картоплею, обвугленою та свіжою цибулею і кумкватом, Nikkei causas з восьминогом на Robata grill з рожевою картоплею, бургери з яловичиною і восьминогом, устриці, тостадітос з салатом з томатів, шалоту, кінзи і мікрогріна, севіче з дикої барамунді з чилі, соком лайма і червоною цибулею, насу-місо баклажан з карамелізованим ден-місо, гедзе з качкою, Nikkei-суші: дика дорадо, тобіко / тунець, грейпфрут, пальмовий цукор / лосось, авокадо, соус унагі, червона ікра, Nikkei-роли: креветка темпура, манго, соус унагі, трюфельна сальса, соус васабі-халапеньо / лосось і Філадельфія / восьминіг, унагі соус, кунжут, рис Чаоха, смажений з яйцем, овочами і тофу на тепані, локшина з куркою, приготована на тепані, лимонади, біле і червоне вино, брют, десерти.

Час зустрічі: 2 квітня (неділя), 12:00

Місце зустрічі: RONIN, Зоологічна, 10

Телефон для бронювання: 068 713 1414

 

 

UP